Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Teknik Destek ve Yardım (https://www.forumaski.com/teknik-destek-ve-yardim/)
-   -   FreeBSD Nedir? FreeBSD İşletim Sistemi ve FreeBSD Kurulumu (https://www.forumaski.com/teknik-destek-ve-yardim/178965-freebsd-nedir-freebsd-isletim-sistemi-ve-freebsd-kurulumu.html)

SrKn 17.03.2016 14:42

FreeBSD Nedir? FreeBSD İşletim Sistemi ve FreeBSD Kurulumu
 
FreeBSD Nedir? FreeBSD İşletim Sistemi ve FreeBSD Kurulumu

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

FreeBSD, tıpkı Linux dağıtımlarında olduğu gibi bir şirket yerine topluluk tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu işletim sistemidir. BSD açımıyla “Berkeley Software Distribution†anlamına gelmektedir.

FreeBSD İşletim Sistemi
FreeBSD işletim sistemi hem kişisel bilgisayarlar hem de ağ sunucuları içerisinde kullanılabilen bir işletim sistemidir. AT&T'nin Research Unix'inin açık kaynak kodlarından meydana getirilmiştir ve birçok ev kullanıcısından uzman kullanıcıya kadar herkese uygun bir işletim sistemdir. FreeBSD, bugün popüler olarak kullanılan Linux dağıtımlarının aksine Unix'den kopya bir işletim sitemi değildir ve kendi kaynak kodları tamamen bağımsız özgün bir sistemdir. Yüksek performansı ve sunduğu geniş güvenlik önlemleri, kolay kullanımı nedeniyle FreeBSD bugün kişisel kullanıcıların yanı sıra birçok dünyaca ünlü şirket tarafından da (Örn; Yahoo!) kullanılmaktadır. FreeBSD işletim sisteminin günümüzde farklı dağıtım sürümleri bulunmaktadır;
FreeBSD: Yüksek performansın yanı sıra son kullanıcılar için tasarlanmıştır. Birçok FreeBSD kullanıcısının favori ihtiyaçlarını karşılayan işletim sistemidir. Sıklıkla ev kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir.
NetBSD: Taşınabilirliği hedefine alan işletim sistemidir. Son derece basit ve sade bir tasarıma sahiptir. 50'yi aşkın işlemci mimarisini destekler ve özellikle bilim laboratuvarları içerisinde kullanıldığı görülmüştür.
OpenBSD: İsminin aksine OpenBSD içerisinde hiçbir açığı barındırmayan güvenlik özelliğiyle öne çıkan işletim sistemidir. Bu işletim sistemini genellikle bankalar ve bilişim konusunda ileri seviye mühendisleri kullanmaktadır.

FreeBSD Kurulumu
FreeBSD'yi bilgisayarınız için kurmak istiyorsanız [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] sayfasını ziyaret ettikten sonra kurulum için gerekli olan ISO yansıması dosyasını indirebilirsiniz. ISO yansıma dosyasını indirdikten sonra bu dosyayı herhangi bir yazılımla CD/DVD'ye yazdırabileceğiniz gibi dilerseniz tamamen ücretsiz olan Rufus yazılımını kullanarak da USB belleğe yazdırarak kurulum aşamasına geçiş yapabilirsiniz.
FreeBSD'yi bir medyaya yazma işlemini tamamladıktan hemen sonra;
Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve bilgisayarınız başlarken kurulum medyasını otomatik olarak görmezse BIOS üzerinden birinci boot (First Boot Device) seçeneğini kurulumu neyle gerçekleştirecekseniz ona göre ayarlayın.
Kurulum ekranına geçtiğiniz ilk aşamada dil penceresinden dil seçimi yapın.
Bir sonraki ekranda kurulumu bilgisayar için yapıyorsanız Desktop, bir ağ sunucusu için yapıyorsanız Serverseçeneğini seçin.
Sonraki ekranda kurulum yöneticisi size bilgisayarınızdaki hangi donanımların FreeBSD ile uyumlu olup olmadığını gösterecektir.
Daha sonraki ekranda diskinizi bölümle işlemi için sihirbaz ekranını karşınıza getirecek ve kurulum işlemine başlanacaktır.

alıntıdır.

Ruzgar 17.03.2016 15:51

Cevap: FreeBSD Nedir? FreeBSD İşletim Sistemi ve FreeBSD Kurulumu
 
Acaba bunu denedinizmi tavsiye edermisiniz yoksa, Side bir yerde bulup denemeden mi paylastiniz? Degisik sistemlere daima ilgim olmustur
Tesekkürler

SrKn 18.03.2016 02:01

Cevap: FreeBSD Nedir? FreeBSD İşletim Sistemi ve FreeBSD Kurulumu
 
Denemedim bu yüzden alıntı olduğunu belirttim.Emeğe saygı esastır forumumuzda.

Jaqen 18.03.2016 03:45

Cevap: FreeBSD Nedir? FreeBSD İşletim Sistemi ve FreeBSD Kurulumu
 
Çok uzun yıllar server olarak kullandım. Ev kullanıcısına tavsiye etmem.

OpenSuse ya da Ubuntu tavsiye edebilirim.

Ruzgar 18.03.2016 17:10

Cevap: FreeBSD Nedir? FreeBSD İşletim Sistemi ve FreeBSD Kurulumu
 
Tesekkür ederim @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] ve SrKn sadece windows alternatif olabilirmi dedim. Jaqen aciklamis :)

-X- 18.03.2016 21:56

Cevap: FreeBSD Nedir? FreeBSD İşletim Sistemi ve FreeBSD Kurulumu
 
@[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] BSD kullanmak epey çaba ve deneyim gerektiriyor. Linux'e göre daha zor diyebilirim. Çünkü hapşırmaya komut ister. Elbette masaüstü uygulamaları kurup kullanılabilir ancak yanlış konfigürasyon sonucunda düzeltmek çok fazla uğraştırır. @[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]'in de dediği gibi sunucu sistemlerinde güvenlik ve kararlılık aranıyorsa FreeBSD kesinlikle tercih edilmeli. Öyle ki 6000 gün uptime süresi olan BSD sunucu bilirim :) Linux'e ve Unix-like sistemlere merakın varsa Ubuntu, Mint, ElementaryOS dağıtımlarına bakabilirsin. Ancak yine komut satırı ile haşır neşir olacaksın. Yani Windows gibi sadece mouse ile kullanılabilecek sistemler değil :)

Sistem ve web sunucu kurulumu hakkında bi görsel rehber hazırlayayım, faydalı olur.

Jaqen 19.03.2016 07:52

Cevap: FreeBSD Nedir? FreeBSD İşletim Sistemi ve FreeBSD Kurulumu
 
Ubuntu Mate ya da OpenSuse tavsiye ederim.
ikisi de masaüstü makinamda mevcut. Cok güzel sistemler.


Saat: 08:07

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.