Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.10.2018, 09:24   #2 (permalink)
semragül
Ne mutlu eğri zamanda,
Doğru yerde durabilene.

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bu 12 Kadından kork!

Diğer kadın tipleri hakkında bir yorum yapmak istemem,isteyen korkup kaçabilir ama feminist tip kadın tiplemesine katılmıyorum.Çünkü:

Feminizm en basit tanımıyla cinsiyet ayrımcılığına karşı çıkan ve kadınların haklarının korunmasını hedefleyen bir dünya görüşüdür.Kadınların ve erkeklerin doğal olarak eşit haklara sahip olması gerektiğini öngörür.Feminizm yalnızca bir adalet arayışıdır.

Feminist kadın,kadınların daha üstün olduğunu empoze etmeye çalışmaz ve zannedildiği gibi ''erkek düşmanı'' değildir.Sadece erkeğin daha üstün olduğunu varsayan sisteme karşı çıkar.

Feminist kadın,eşitliği ve toplumsal gruplar arasındaki farklılıkların yok edilmesini savunur,cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak için genel kadın sorunlarını araştırır ve çözmeye çalışır.

Feminist kadının derdi erkekler değil,ataerkil yapılar ve günümüz siyasilerin yaptığı gibi ''kadın ile erkek eşit olamaz,fıtrata aykırı,'' ''kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek'',''kadın çalışarak fuhuşa hazırlık yapar'',''kahkaha atan kadın iffetsizdir'',''kadının fıtratında köle olmak var'',''kadın olarak sus'', ''örtüsüz kadın perdesiz eve benzer,perdesiz ev ise ya satılıktır ya da kiralıktır'' vb. söylemlerdir.Dolayısıyla da bu düzene dahil olan her şeye karşıdır. Feminist kadın sadece güçlenmekle ilgilidir,erkeklerden daha güçlü olmakla değil.

Bütün erkekler feminist olmalı bence.Çünkü eğer erkekler kadın haklarını umursarsa dünya çok daha güzel bir yer olacaktır eminim.
Eğer eşit haklara inanırsanız,korkulacak ve kaçılacak bir bir tip değildir feminist kadın.

__________________
semragül isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla